27-02-2018 Water drinken is gezond!

Een tijdje geleden kregen alle ouders van de basisschool van de twee jongsten een brief. In deze brief stond dat de school graag gezonde voeding op school wilde promoten. Tenminste, zo werd de brief begonnen.

Helemaal goed natuurlijk, ik ben namelijk ook best van de gezonde voeding!
Zo eet ik elke dag paprikachips, waarmee ik al twee groentesoorten met handen tegelijk naar binnen werk (paprika en aardappel) en ben ik ook gek op (cacao)bonen. Het liefst verpakt als Tony ’s Chocolonely. Nee hoor, grapje, ik probeer er hier thuis ook echt goed op te letten dat de kinderen dagelijks voldoende vitamientjes binnen krijgen.

Maar goed, na de eerste zinnen over het belang van gezonde voeding werd er vervolgens een cruciale fout gemaakt in de brief. Ik citeer: ‘en daarom drinken we voortaan op school alleen nog maar water. De kinderen krijgen een bidon van school, die ze gedurende de dag kunnen bijvullen’.

Ik weet niet wat in de zin me precies ergerde, maar ik werd er nogal recalcitrant van om eerlijk te zijn.

Ik had ineens zo ongelooflijk veel zin om de kinderen voortaan elke dag mierzoete yokidrink mee te geven.

Maar ja, daar zou ik alleen mezelf mee hebben natuurlijk. Ik realiseerde me dat ik niet zozeer tegen het idee was van alleen maar water drinken, maar dat het vooral de toon was, die de muziek maakte. Ik houd er gewoonweg niet van dat iemand anders mij denkt te kunnen vertellen wat ik moet doen. Iets met blijven hangen in de pubertijd ofzo. Misschien dat ik daarom mijn oudste zo goed begrijp af en toe ;-)

Nu zijn er altijd ouders die heel graag klagen bij school, dus het idee van de bidon en het verplichte water drinken werd weggestemd, nog voordat het plan in werking getreden was. Daar sta je dan als school, met je goede bedoelingen! En ik had me dus voor niks zitten ergeren.

Mijn meiden namen al een tijd vaak een flesje water mee naar school, zonder dat dit verplicht was, maar om te voorkomen dat er ook binnenkort commentaar zou komen op de spaflesjes die de meiden steeds meekregen, besloot ik toch maar eens een dopper voor ze aan te schaffen. Toch iets milieuvriendelijker dan al die petflesjes.

En omdat ik aan het bestellen geslagen was, kocht ik er ook maar gelijk eentje voor mezelf. En eentje voor zoonlief. (ook nog heel veel andere dingen, maar dat past meer op een modeblog) En zo kwam dat er een week later vijf kleurrijke waterflessen op het richeltje in de keuken stonden. Eigenlijk best stylish verantwoord al zeg ik het zelf.

Bijna zonde om ze ervan af te halen en mee naar school te nemen. Bijna dan he… :-)

© 2011 - 2022 Voordehap | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel